Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja znam kilka osób, które dawniej pracowały i przestały pracować dla MedAppu ponad rok temu, a ponieważ też jestem inżynierem oprogramowania i robiłem trochę podobnych rzeczy, ale dla innych branż, rozumiem i potrafię ocenić co MedApp prezentuje i jakiej pracy wymagało zrobienie takich funkcjonalności. Nie sądzę jednak, żebym mógł być świadkiem opierając się głównie na informacjach publicznych i powierzchownych ogólnikach z drugiej ręki, o których można było rozmawiać... Z tego co słyszałem, to ktoś z byłych pracowników pozwał MedApp o naruszenia prawa pracy, które zostały też potwierdzone w wyniku kontroli PIP, która stwierdziła więcej nieprawidłowości, więc prawdopodobnie mają sporo do zapłaty albo jeszcze trwa o to nawet kilka spraw w sądach... Myślę, że spółkami zależnymi za kilkadziesiąt milionów, które praktycznie nie zatrudniają pracowników i innymi oczywistymi kłamstwami w ESPI/EBI zainteresowała się już KNF i mogą być z tego zawiadomienia...