Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
W związku z wezwaniem jakiś czas temu poruszyłem na forum temat możliwych „słabych” wyników za 3 kwartał aby skłonić do odpowiedzi na wezwanie. Przejrzałem na spokojnie raport. Przychody w stosunku do poprzedniego kw. ładnie wzrosły. A trzeba pamiętać ,że część sprzedaży celowo mogła być przesunięta na 4 kw. Przychody pomimo tego wyglądają dobrze więc gdzie jest zysk ? Polecam sprawdzić pozycję kwartalną „Zobowiązania krótkoterminowe z tytułu dostaw i usług”. http://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-bilans/NEWAG Na końcu raportu są opisane zawarte umowy. Podliczyłem , razem z opcjami to ~ 5,5 mld zł. Ponadto PKP odgraża się,że jeszcze w tym roku podpisze kontrakt na 95 Gryfinów 200 za 3,5 mld. Woj. Śląskie zdecydowało się na 30 Impulsów za 1,5 mld. PKP sprawdza formalności przed podpisaniem kontraktu na 46 Gryfinów 160 za 1,2 mld. Daje to prawie 12 mld zł. w umowach !!! Miłego weekendu.