Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
1. Spółce grozi zawieszenie notowań z powodu publikacji błędnego raportu za Q3. który faktycznie okazał się raportem za Q2 z podmienionym początkiem. Jeśli prezes szybko nie ogranie to czeka nas kilka miesięcy braku handlu. Zarówno kara zawieszenia jak i kara finansowa będzie mocno odczuwalna szczególnie finansowa.
2. Kontynuacja spadków które rozpoczęły się od momentu sypania przez byłego prezesa na początku października z poziomów około 6 złotych. Osobiście nie wierzę w żadne wirówki itp o których mówi się tutaj na forum. W mojej ocenie są dwa rozwiązania:
a) wychodzi PLW który mam ponad 30 procent akcji. Jeśli tak to sypanie jeszcze sporo potrwa. Oczywiście będzie to zła informacja dla spółki z powodu oczywiście spadku wyceny jak i braku wsparcia przez większą spółkę.
b) słupy, które zebrały akcje Cieślaka ubijają kurs maksymalnie aby wystraszyć mniejszościowy akcjonariat i zebrać na niższych poziomach zwiększając tym samym swoje udziały.
Która z tych opcji jest bardziej prawdopodobna tego nie wiem napewno takich spadków nie spowodował mniejszościowy akcjonariat