Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mija dzień i nikt nie tworzy wątku o raporcie za III kwartał. Nie wiem, czy dokładnie czytaliście, ale uważam, że The Dust przedstawia jeden z lepszych raportów.
Mam na myśli statystyki branży, gier itp.
Podsumowanie jasne i czytelne przedstawienie nakładów na poszczególne projekty. I w ostatni kwartale, jak i sumarycznie.
Nie wiem, czy doczytaliście, ale przy projekcie 2horizon - project hammer - od samego początku wydania gry jest podział zysków z każdej kopii. 70-30 %. Co jest bardzo dobre. Nie będzie przynajmniej mówienia o czekaniu na zwrot nakładów itp. tylko od razu jest wpływ do kasy.
Nakłady na Inkwizytora pokrywają się z wpłatami od inwestora.
Spółki pracują nad o dziwo dużą ilością projektów.
Wszyscy czekają na Inkwizytora, Serum i HR konsole. Ale już w trakcie pracują nad Air port, Game island rusza z nowym projektem Cube, 2 hor. jak wpisałem wcześniej ma największą ilość produkcji w panach. 4 knights tez działa już z pierwszym swoim projektem.
No i mieli 500k PLN EBITDA za ostatni kwartał, więc widać, że są w stanie generować kasę. Wiadomo, że koszty z projektów jeszcze są duże, więc na netto jest strata. Ale spokojnie czekam na I kwartał i 3 produkcje:
Inkwizytor ; Serum EA i HR konsole.
Ogólnie raport oceniam pozytywnie i trzeba spokojnie zbierać przed nowym rokiem. A za rok zebrać zbiory.
Jakie macie uwagi do raportu.