~Db_maa1

W przychodach wyszło zgodnie z moimi szacunkami, choć nie uwzględniłem rozliczeń za dwa kontrakty, o których jest mowa w raporcie, tj. S-5 na odcinku Nowe Marzy – Bydgoszcz oraz dla PKP PLK, a więc rośnie szansa, że przychody za IV kwartał będą na podobnym lub lepszym poziomie, ale... Od ogłoszenia tego kontraktu 12mln+7mln, Usługi obce nie spadają poniżej 2 mln. Łącznie Usługi obce za 6 ostatnich sprawozdań kwartalnych to ok. 18mln, przy przychodach 22mln. Myślałem, że umowa podwykonawcza została już dawno rozliczona, a wydatki na usługi obce wrócą do poziomów poniżej 2mln. Myliłem się :>.

W raporcie za III kwartał doszła jeszcze jedna pozycja mocno obciążająca wyniki, czyli Zużycie mat. i energii - 1,2mln. Gdzie wcześniej to był poziom ok. 20 tys. (za wyjątkiem II kwartału 2023). Domyślam się, że pewnie ma to związek z produkcją MCA5tech, ale... serio trochę ta kasa z przychodów ucieka.

I jeszcze odnośnie tego urządzenia MCA5tech... rozumiem, że skoro dalej są prowadzone rozmowy, to coś chyba nie idzie finalizacja sprzedaży tego urządzenia. Mija już trochę czasu od gotowego produktu, a o informacji o sprzedaży, podpisanej umowy brak. Trochę szkoda.

To co? W poniedziałek dolne widły? xD

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.