~Misiozmałopolski

Moje zdanie o Mostostalu jest następujące:

Spółce rosną wyniki , bardzo ładnie dziś to przedstawił BM Millenium :

https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/46859750,millennium-dm-mostostal-zabrze-raport-analityczny-w-ramach-gieldowego-programu-wsparcia-pokrycia-analitycznego

Spółka na dzień dzisiejszy posiada kapitalizację 313 mln zł a środki pieniężne wraz z obligacjami to 143 mln zł !

"Szacowana wartość kontraktów do podpisania w oparciu o aktualne oferty wynosi 256 mln PLN (vs 208 mln PLN po 2Q’23)." - komentarz BDM.

Sytuacja jest bardzo dobra, ruszył kolejny skup akcji.
Prognozy biur maklerskich na ten rok były następujące:
1. Zysk netto 44.0 mln a jest po trzech kw jest już 47,80 mln !
2. Ebidta 84.1 mln a jest po 3 kw jest już 69,59 mln ; ebitda za ostatnie kwartały to odpowiednio 25,6 i 24,19 mln

wskaźnik c/wk po trzecim kwartale to 1,17 ! Przy takiej kapitalizacji, wolnej kasie, majątku, rentowności i perspektywach jest bardzo mały.

Po takich wynikach mogą być zmiany rekomendacji czy nie ? Jak myślicie ?

Spółka jest już "na celowniku" trzech Biur Maklerskich : BDM, Noble, Millenium. Jak myślicie czemu ?

A co będzie po podpisaniu dalszych kontraktów, uruchomieniu środków z KPO ??

Ja już raz byłem nierozsądny i sprzedałem Mostostala po 2,50 zł. Już tak więcej nie zrobie.

A jakie jest Wasze zdanie ?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.