Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Poczytałem komentarze, raporty, pogrzebałem jeszcze głębiej ...
I tak po kolei
- Meksyk 2020 - faktycznie podali że jest umowa, podali w raporcie że coś tam ambasada walczy, ale temat zniknął. Temat za jakieś 1,9 mln ↓ testów COVID przez rok. Przez kolejne 2 lata zrobili jednak parę innych deali na testach i w Polsce i za granicę na większe pieniądze.
- Niemcy 2021 - jeszcze ciekawszy przykład - podpisali umowe na wyłaczność na dostawy testów, zaczęli dostarczać, ale klient nie wyrobił ustalonego poziomu. I po miesiącu o tym poinformowali. Czy w tym zwariowanym okresie pandemii mało było takich przypadków ? To co ? Mieli infa o umowach nie podawać ??
- Dogrzebałem się "zdjęcia Urbana" w Niemczech ... jest na stronie fb Biomaximy - wszystkie zdjęcia około 25 rzędu jest zdjęcie z 21 maja 21- facet z naszywką POLIZEI, autko Feurwehr i facet z kobietą, oboje w maskach. Jeżeli o to zdjęcie (lub nastepne) chodzi, to to na pewno Urban nie jest. Facet jest jakieś 10 cm wyższy, ma okulary i zdecydowanie inną fryzurę niż Urban - popatrzcie na zdjęcia na których on jest. Tak więc weźcie się ludzie zastanówcie - to nie ten człowiek jest. No chyba że inne zdjęcie jakieś było - o które wam chodzi.
- ESPI o zakupie w dniu ESPI o umowie z rządem. Nowak kupował regularnie po paręset akcji przez cały grudzień 2021, kupił 4 stycznia, też paręset akcji, potem kupił znowu w lutym. 5 stycznia podali ESPI o kontrakcie. Jeśli KNF nie sprawdził czy ESPI o zakupach były zgodne z prawdą - to to już wina KNF, ale - dajcie spokój, gdyby chciał się nachapać i zarobić (bo wiedział), to kupiłby nie 300 akcji, ale 3000, albo 30.000. To że kupił 300 akcji to raczej jest dowód że firma naprawdę informacje poufne zachowuje poufnie - przewodniczący Rady Nadzorczej nie wiedział że tak umowa jest w przygotowaniu.
A że od szczytów w 2020 spółka takich notowań nie ma ?Nie oni jedni. Ale w przeciwieństwie do takiego Mercatora nie wydali kasy na bezdurno do tego stopnia że musieli podjąć uchwałę o dalszym istnieniu spółki. Jeżeli ktoś dał sie wrobic macherom od machinacji których tu na forum pełno i od 3 lat patrzy jak kurs nie rośnie ponad jego cenę zakupu - to już jego sprawa. Rok temu była niezła okazja sprzedać.
Poczytałem jeszcze raz niektóre komentarze - i chyba faktycznie ktoś ma prywatną urazę do Urbana i spólki. Nie da się tego wytłumaczyć inaczej. Tylko kto i za co ??