~mielonka

oj zdziwiłbyś się - duża część forum opiera się na próbie "przejrzenia planów grubasa", albo przewidzenia przyszłości. Moje twierdzenie, że jest to praktycznie niemożliwe, a przynajmniej ja tego nie potrafię i nie mam zamiaru tracić czasu na naukę tego zawsze zyskiwało wiele czerwieni. Oczywiście może rzeczywiście można się tego nauczyć, wyczuć rynek czy coś takiego, ale jak widać po wynikach choćby zabawy min-max nawet osoby, które były dla mnie olbrzymimi autorytetami w tamtym czasie, nadal się tego nie nauczyły. Ja wiem, że to tylko zabawa, sam na początku brałem w niej jakiś szczątkowy udział, ale wyniki są miażdżące i podejrzewam, że gra całkowicie automatyczna - rzut monetą + 20pkt SL i 35pkt TP dałoby przeciętnie lepsze rezultaty niż np. serie 7 pod rząd stratnych pozycji, hodowanie strat i bardzo szybkie ucinanie zysków... Takie tam refleksje po latach, choć szczerze życzę każdemu jak najlepiej, bo każdy grosz wyrwany grubasowi się liczy :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.