Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Poczta Polska dostarczyła pocztówkę po 6 latach
Piątek, 17 października (17:05)
6,5 roku - tyle czasu zajęło Poczcie Polskiej dostarczenie pocztówki z Gdańska do Gdyni. Pani Urszula wysłała ją w maju 2002 r. Pan Ryszard - szczęśliwy adresat świeżo doręczonej kartki, z uśmiechem przyznaje, że Poczta Polska to solidna firma, bo swoje przesyłki dostarcza.
Jak przeczytałem na odwrocie tę datę, zadzwoniłem do przyjaciół i powiedziałem, że pewnie pomylili datę - powiedział reporterowi RMF FM odbiorca pocztówki. Niestety poczta nam spłatała takiego figla. (?)Przypuszczam, że ślimak, gdyby miał to doręczyć, pewnie o wiele szybciej by dotarł - zaznaczyła pani Urszula.
To nie była przesyłka rejestrowana, tylko przesyłka zwykła. Gdzieś podczepiła się w skrzynce nadawczej, a być może też wsunęła się za biurko, za szafę lub sortownice. Trudno teraz to określić - tłumaczy Jacek Przyborski, rzecznik Poczty Polskiej na Pomorzu.
czytaj dalej
Poczta przeprowadzi postępowanie sprawdzające, które być może wyjaśni tajemniczy los pocztówki.
źródło informacji: RMF
Oceń artykuł
kliknij aby ocenić
AKTUALNA OCENA 4,35
Zobacz najwyżej oceniane artykuły »Drukuj stronę
Wyślij link
Kanały RSS
Zobacz również"Dzień dobry" po polsku: Skocz mi, ty...Pierwszoklasiści powinni się uczyć języków obcych? Biorąc po uwagę przykładDziwna sprawa "Joe'go Hydraulika"Dziennikarze dobrali się do skóry bohaterowi ostatniej debaty prezydenckiej w
Wasze komentarze (39)dodaj komentarz
w Szwecji list, paczka musi dojsc w ciagu jednego (2)( 2008-10-17 18:02)
~Adamdnia i dochodzi, bez wzgledu na odleglosc , czy to
jest z karlskrony do Umea, czy na terenie Szto...
Re: w Szwecji list, paczka musi dojsc w ciagu j...( 2008-10-17 20:53)
~ListonosszA co Ty porownujesz Szwecje do Polski.Jestem w
Szwecji w pracy na urlopie bezplatnym,a w Polsce
p...
jakosc uslug( 2008-10-17 20:51)
~tommynalezy sie cieszyc, ze takowa kartma sie znalazla.
Pomijajac wszystkie oczywiste zaniedbania, b...
W prawdzie nie 6,5 roku,ale 30 dni czekałem na ...( 2008-10-17 20:49)
~arekafrykaW prawdzie nie 6,5 roku,ale 30 dni czekałem na
paczkę nadaną priorytetem.
stalo sie...( 2008-10-17 20:47)
~mariuszna całym swiecie dzieja sie takie rzeczy nie tylko
w Polsce...wiec smiesza mnie komentarze w styl...
poczta polska (1)( 2008-10-17 19:31)
~Pawel