Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
nie no, ja już stary jestem i ekonomie dawno temu studiowałem, mogło się zmienić, kiedyś popyt oznaczał wzrost kursu i ceny, podaż zaś gdy przeważała to i cena spadała. nawet to nazwali prawem popytu i podaży. Ale to jakieś stare profesory były i książki też stare. Od tego czasu postęp informatyczny, covid wojna, mogło się coś zmienić. Może teraz jak kurs leci o 4% to znaczy że wszyscy kupują i popyt rośnie. Tylko to by oznaczało że inwestorom należy życzyć żeby popytu nie było bo wtedy zarobią na kursie...