Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
W moich oczach premiery gry była poprawna. Początkowe błędy, które pojawiają się zawsze przy grach z dużym, otwartym światem, zostały dość szybko naprawione. Zespół w ciągu kilku dni podniósł ocenę o kilkanaście punktów procentowych i aktualnie gra ma ocenę 66%. .
Na chwilę obecną, z dostępnych nam danych, sprzedaż przedstawia się na następującym poziomie:
To zaledwie początek drogi z tym tytułem. Wydaliśmy grę na PC na platformach Steam i Epic, ale przed zespołem Road Studio dalsze prace nad rozwojem tego IP. W planach są rozliczne DLC, jak również bardzo ważne wersje konsolowe. Przypomnę, że o ile na PC Alaskan Road Truckers ma silną konkurencję, o tyle na konsolach nie ma do tej pory gry o tej jakości i skali, a spływające do nas informacje wskazują na olbrzymie zapotrzebowanie na taki tytuł. Polecam też bardzo krótkie FAQ przygotowane przez prezesa Puczyńskiego.
Przejdźmy teraz do wydarzeń z życia grupy kapitałowej. Za nami targi Poznań Game Arena/Games industry Conference oraz Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier, na których prezentowaliśmy zarówno Alaskan Road Truckers, jak i naszą kolejną premierową grę - Beyond Sunset. Z dumą mogę też poinformować, że Beyond Sunset zakwalifikowało się i wzięło udział w prestiżowym festiwalu SXSW w jego australijskiej edycji.