Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2023-10-19 o godz. 21:28 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a):
> A ja już Państwu tutaj nie raz pisałem że skupu żadnego nie będzie.
> Szykują się konkretne wydatki związane z EJ.....
Dzień dobry,
z E.J. tak bym się nie rozpędzał, ponieważ, chyba istnieje jakiś spór pomiędzy USA
a Koreą Płd. o wykorzystanie licencji na udostępnianie ich technologi małych reaktorów na terenie innych państw ?.
Ponadto, słyszałem, że w USA ewentualne pokrzywdzenie mniejszościowych akcjonariuszy spółek traktują tam bardzo poważnie.
Za to cenią sobie przejrzystość spółek, osób, transakcji, bilansów etc.
Z tego co piszą ludzie na tym forum,
to w przypadku spółki publicznej Elektrim S.A to chyba są daleko idące wątpliwości, co do spełniania tych kryteriów ?
Może to już czas ujawnić ugodę w sprawie PTC oraz wyjaśnić inne sprawy lub przeprosić się z mniejszościwymi akcjonariuszami
i zaproponować im np. uczciwą wymianę akcji Elektrimu za Cyfrowy ?
Przecież, nie ma to jak mieć za sobą silną załogę i wspólnie realizować, na określonych warunkach
marzenia, będąc w jakimś zespole, funduszu?