Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na pewno masz racje ze teraz akcje zega są jednymi z bezpieczniejszych papierów na giełdzie, przynajmniej do końca wezwania. Rzeczywiście stowarzyszenie wydało jakieś tam oświadczenie jak dobrze pamiętam była tam mowa o cenie powyżej 50zł tylko co należy podkreślić było to w innych realiach ( jak sobie przypominam była zwala ale sporo mniejsze teraz mamy wodospad)
Zastanawiające są te pakiety kto je zbiera jeśli stowarzyszenie to powinna sie pojawić informacja o zwiększeniu procentowym zaangażowania. Podzielam Twój pogląd ze ci co teraz kupują liczą na lepsza cenę wezwania i nie są zainteresowani odddawaniem na najbliższym wezwaniu. Musze jednak zaznaczyć ze mam jedno podstawowe zastrzeżenie-
dopuszczam możliwość ze kopexy zbierają teraz akcje na "słupa "
Kolejna istotna kwestia jest czas Jendrzejewski wspominał o planie połączenia Zega i Hansena, nie wykluczał również wprowadzenia tego nowego podmiotu na giełdę, teraz czas do debiutów nie jest za dobry co prawda proces scalenia potrwa trochę czasu.
jeśli kopexom zależy aby szybko skupić 100% kapitału zega będą gotowi zapłacić sporo więcej niż obecnie zaproponowali. Jeśli nie zależy im na czasie to poczekają ( ja bym tak zrobił) a cena na pewno sporo spadnie.
W mojej ocenie akcje zegu maja sporą dynamikę wzrostu jeśli uwzględnimy inwestycje poczynione oraz specyfikę działalności ( co do tego myślę ze nie ma wątpliwości)
Czas pokaże co i jak. Pozdrawiam