Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziękuję i nawzajem. Myślę, że rynek ignoruje tak samo jak ignorował fakt, ze ruski stały u bram Ukrainy. A USA nawoływała do natchmiasowej ewakuacji. Bo to jest trudny temat. Killa dni temu na grupie fb inwestorów dywidendowych głównie z usa jak kolo zapytał w co warto inwestować ze względu na konflikt to go wyśmiali, tylko nieliczni wskazali odrazu spółki paliwowe. Reszta analizuje coca-colę i wpływ ozempicu na kurs akcji. Mamy fazę zaprzeczania a do tego zmęczenia ostatnia wojna..natomiast fakty są takie ze 8mln państwo Izrael, ma w najbliższych dniach zmobilizować 1mln żołnierzy, już mają 300tys czyli tyle co za killa lat ma mieć Polską w optymistycznym wariancie. Wczoraj Biden powiedział, że Usa stać na wojnę na 2 frontach..szybko to sie wiec nie skończy. Niemcy mają zobowiązania moralne, których my nie czujemy ale dla nich to priorytet. Dużo kiedyś czytałem o wpływie postrzegania przez Niemców swojego narodu z powodu holocaustu i wiem, ze oni nie odpuszcza pomocy Izraelowi... Sam dopiero się oswajam z sytuacja ale co czytam czy słucham to scenariusze są gorsze a nie lepsze. Wolałbym że by one się nie sprawdziły, bo ta wojna dla ludności cywilnej to będzie rzeź.