Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jak pisałem - ludzie recenzują po ograniu, więc to trwa. Przelicznik przy Phantom Liberty prawie x500, ale po kilku tygodniach od premiery. Im bliżej premiery tym większy przelicznik. Długo po premierze x150, bo tak wynika z danych sprzedażowych i średniej. Jaki jest teraz przelicznik dla Tribe? Obstawiam ponad x500 - może to x700, a może x600, a może x1000. Ale jak pisałem najlepszym ostatnio punktem odniesienia jest Phantom Liberty, bo mamy ESPI od CD Projekt z 5 października, gdzie potwierdzili, że sprzedało się 3 miliony kopii. Dziś zakładam minimum 4 miliony, stąd przelicznik x500, ale podszedłem asekuracyjnie, by nikt mi nie zarzucał, że tu jakieś rzeczy piszę na korzyść. Mogło się sprzedać dodatku oczywiście więcej, każdy niech sam ocenia ;). Moim zdaniem, patrząc po recenzjach, ocenach, pozycji w bestsellers, itd., gra się zwróci w kilka dni i mam nadzieję, że zarząd zadba o podanie info o zwrocie kosztów produkcji w przyszłym tygodniu. Na pewno gra jak na ten budżet sprzedaje się bardzo dobrze i szybko na siebie zarobi, a że broni się też jakością, to będzie się bardzo dobrze sprzedawać w długim okresie. Myślę, że wyniki sprzedaży wielu zaskoczą :).