Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2023-10-12 o godz. 20:22 ~Czołgista napisał(a):
> Hahah.. Nie mam ani jednej.. I za darmo jej nie wezmę.. Obserwuje ta spółkę od jakiegoś czasu.. Wiem co wiem i próbuje to przekazać.. Kupuj, sprzedawaj.. Nie mój interes.. Ale życzę pomyślnego zysku i satysfakcji z transakcji
Czołgista rozumiem siedzisz tu obserwujesz spółkę czystej ciekawości, oczywiście ostrzegasz nas przed zakupami byśmy broń boże nic nie kupili bo przecież kurs idzie od kilku dni w górę. Nigdy tez nic tu nie pisałeś lub musiałeś zmienić nick byśmy przypadkiem nie skojarzyli Cię z jakimiś twoimi wypowiedziami.
Ale i tak nie planujesz podać prawdziwych informacji o Kontrakcie z Trans Train piszesz tylko o zaległościach w wynagrodzeniach które jak rozumiem wiesz jakie są i nam je tu specjalnie ujawniasz.
Piszesz też ze faktów nie oszuka nikt i że Compremum pozostają długi po tym kontrakcie...
A o tym już nie wspomnisz że Compremum wypowiedziało tą umowę bo PKP Intercity nie miało zamiaru jej nigdy realizować ?
Ale przecież pilnie obserwujesz spółkę i wypowiadasz się a temat kontraktu i zwalnianych pracowników w firmie Transtrein i jej zaległościach w wypłacie wynagrodzeń czyli pewne informacje a mimo wszystko ten fakt postanowiłeś jednak zataić ???:
Compremum wraz z zarządem spółki Transtrain podjęły decyzję o odstąpieniu od umów zawartych z PKP Intercity na naprawy i modernizację wagonów osobowych w związku z informacjami wskazującymi na to, że – jak podały spółki – zamawiający nie zamierza realizować umów w zakresie swoich zobowiązań, w tym zapłaty wynagrodzenia, podało Compremum.
https://inwestycje.pl/biznes/compremum-i-transtrain-odstapily-od-umow-napraw-i-modernizacji-wagonow-pkp-intercity/
Jak rozumiem zataiłeś ten fakt w trosce o to by akcjonariusze właśnie teraz nie kupowali więcej akcji bo kurs rośnie naprawdę dziękujemy Ci za troskę !!