Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Widać że gracz z ciebie żaden. Gry liniowe bez otwartego świata sprzedają się tak samo dobrze jak gry nieliniowe. Ba. Gry z otwartym światem często dostają negatywne recenzje za nudny otwarty świat który jest tylko wypełniaczem i nic nie wnosi. Autor i jego poglądy polityczne nie mają kompletnie nic wspólnego z tym czy się gra sprzeda czy nie, bo azjaci czy amerykanie nawet nie będą wiedzieć kto to jest dla nich liczy się to co będzie przedstawione w grze a nie kogo popiera czy co bredzi piekara. Jedyne z czym się zgodzić mogę to to, że spółka perspektywiczniej wygląda na innych projektach niż inkwizytor, m.in HR się dobrze sprzedaje(mógłby lepiej jakby był mniej zbugowany na releasie, ale jak na pierwszą poważnie wydaną grę to jest dobrze). Gdzie wtopili, nie na tym co tu opisałeś o otwartym świecie czy autorze, tylko na silniku Unity i próbie upchnięcia grafiki realistycznej zamiast stylizowanej. Bo w stylizowanej grafice można przypudrować braki. A biorąc pod uwage casus np. Agony to nawet wtopa pierwszej części może otworzyć im drogę do zarobku na kolejnych tytułach. I na Agony wtopiłem, ale trzymając się dalej PLW, które nie było wydawcą jednej gry tylko grupą jak The Dust, odbiłem koniec końców. Istotną częścią każdej sprzedaży dodatkowo jest marketing. Duality przejechało się na jego braku. Tu mamy trochę większych wydawców, którzy teoretycznie powinni coś więcej zdziałać niż samo wydawanie przez siebie bez wyrobionej marki lub przez jakieś małe podmioty wydawnicze co zrobiło Duality.