Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na szerokim głęboka korekta więc apetyt na ryzyko jest na poziomie zerowym. Czego się spodziewałeś przy takim otoczeniu? I tak jestem zaskoczony, że to się trzyma powyżej 20 zł patrząc po tym jak kurs CDR dostaje po tyłu, co jak wiadomo zawsze wpływa na sentyment do całej branży.
ATS zapowiada się dobrze, aż jestem zaskoczony pozytywnym odzewem influencerów i komentujących, ale wiadomo jak to jest u nas. Ludzie rzucą się na akcje dopiero jak ktoś grubszy weźmie solidny pakiet i podbije kurs o 15-20% (co wcale nie jest trudne). A tak nikt nie chce ruszać waloru. Już zauważyłem, ze polscy inwestorzy nie wierzą w swoje zdolności analityczne i jeżeli nikt z autorytetów im nie powie, że coś jest dobre albo kurs nie ruszy ostro w górę to nie ruszają bo się boją.
Zresztą dookoła jest sporo okazji, jak ktoś lubi mieć zdywersyfikowany portfel to ileż można pakowac tego Road? Ja już osobiście mam dosyć, może jak zejdzie poniżej 20 zł to się jeszcze skuszę.