~prawnuk

masz tam podane WYNAGRODZENIA.
Jeśli dobrze widzę - szef rady nadzorczej zarobił 3000 zł netto.
nie chce mi się tego aż tak dokładnie czytać, i nie wiem czy ROCZNIE czy MIESIĘCZNIE

Logika podpowiada, że miesiecznie; choć tabelka wyżej - że rocznie.....

Prezes zarządu 8.000 zł brutto.

Ja nigdy w życiu tyle nie zarabiałem,
tzn po denominacji miałem chyba 6400 /czyli 7400 brutto, bo nie było ZUSu/, ale miałem do tego stały dodatek w wysokości minimalnej, plus dwa tipy rocznie co - tylko z pensji podstawowej daje wiecej niż te 8.000 miesiecznie
wiec nie opowiadaj, że w firmie, w której cały zarząd i rada ma ok 10.000 zł na miesiać, ma księgową zarabiajacą 20-25K.
Księgowość w firmie o obrotach PGF może robić ktokolwiek z uprawnieniami jako FUCHA za 1000 zł na miesiąc.
I obstawiam, że tak wlaśnie tu jest.

PS. Ta struktura ma charakter społecznikowski. Np w Molmedica Prezes pracował za darmo w ostatnim roku, a we wcześniejszym chyba za 6000 zł przez cały rok.
Ja bym za takie pieniądze do sprzątania liści na parkingu nie zatrudnił.
A wiesz dlaczego?
Jak byłem młody, to firma oszczedzała na sprzątaniu. Miałem brudne drzwi - poprosiłem panią od sprzątania o ich wymycie. Wymyła oczywiście od środka.....
więc musiałem iść i poprosić, że z 2 strony też prosze wymyć.

Tani pracownik albo nic nie robi albo trzeba za nim chodzić i tłumaczyć

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.