Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Giełda to gra przede wszystkim na emocjach. Jak wywołasz negatywne emocje, strach i niepewność to rynek rzuci się do wyprzedawania. Ulica nie wytrzyma...efekt śnieżnej kuli. Myślisz sobie no jak to sprzedają? Ale dlaczego? Czy coś wiedzą czego ja nie wiem? I tak to się zaczyna. Pisałem zawsze żeby dywersyfikować sobie inwestycje, chociaż na 3-4 części. Inaczej wtedy "bolą" spadki. A wtedy jak rynek się wypluje to trolle zbierają akcje z ulicy. Zobacz co się stało z giełdą na początku ogłoszenia pandemii. Totalne nieuzasadnione spadki. Wiadomo było że spółki potem odbiją ale presja była ogromna. To tak jak rzucili się wszyscy na jedzenie i papier toaletowy w sklepach w trakcie ogłoszenia pandemii. Plotka i niepewność wywołała wielką falę paniki. Wcześniej rok 2008. Podobna sytuacja.