Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciekawe jaką zaproponują dywidendę za całoroczny zysk z 2023 r. skoro za rekordowy ubiegłoroczny dali marne 0,1 zł ?
Trzymać kolejny rok akcje, dla marnych 0,05 zł i to bez gwarancji, że ich kurs utrzyma się do końca roku powyżej 3 zł.
To już obecna wycena Orlenu daje potencjalne 10% dywidendy w przyszłym roku, jeśli kupię jego akcje na obecnym poziomie.
Do tego dochodzi duże prawdopodobieństwo wzrostu samych akcji.
Autentycznie jestem wq..., że dałem się tak nabrać na te jednorazowe rewelacyjne wyniki z pierwszego półrocza ubiegłego roku, które miały być zapowiedzią trwałego trendu, a okazały się pułapką. Po roku trzymania akcji, cały zysk stopniał mi niemal do zera!
Przy najbliższym spekulacyjnym podbiciu do 3,50 wysypuję się.