Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Bardzo mocno kibicuję tej spółce i prezesowi, zwłaszcza, że widzę efekty jego ciężkiej pracy i całego zespołu. Raporty są bardzo dobre, a grupa się rozrasta, i właśnie tym bardziej mocno mnie zaskoczyła ta sprzedaż. Sam chętnie bym się dowiedział, o co tu chodzi? Myślę, że dobrze byłoby wiedzieć uczciwie, że zbycie nastąpiło z powodu ustawy, o której była mowa na forum. Zdziwiony jestem także, że jednak dzisiaj od rana kurs nie poleciał, bo jak wszyscy wiemy akcjonariusze nie lubią, kiedy prezesi pozbywają się akcji. W tym wypadku przynajmniej, nie ma co się obawiać o bankructwo spółki, bo z ostatnich raportów jasno wynika, że spółka radzi sobie coraz lepiej i jest wypłacalna. Natomiast ciężko mi zrozumieć tę sprzedaż na niewielkiej podbitce. PR-owo, to strzał w kolano w momencie, w którym znalazła się spółka, czyli wizerunkowo, coraz lepszym.
Zdaję sobie sprawę jeszcze z jednej rzeczy, mianowicie, że prezes ma swoje plany i strategię względem grupy kapitałowej i mam nadzieję, że tutaj ta sprzedaż okaże się jednak kluczowa dla na przykład jakiegoś projektu lub nabycia, co zostało już wcześniej w tym wątku wspomniane. Jednak, tak po prostu, zniesmaczyła mnie ta informacja. No nic, czas pokaże, po co to było.