Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Miałem wtedy do południa mało czasu i jak spojrzałem na wynik to przeraziła mnie ta strata ale poczytałem trochę i z tego co rozumiem (nie wiem czy do końca dobrze ale może ktoś to potwierdzi) otrzymane zaliczki za kamienie milowe za grę zostały zaksięgowane w bilansie do rozliczeń międzyokresowych w pasywach, bo tak ponoć księguje się środki, już otrzymane ale które dopiero w przyszłych okresach sprawozdawczych będą przychodem. Jak rzeczywiście by było tak jak to rozumiem no to wtedy wychodzi, że w przyszłości zaksięgują w przychodach, jak na razie kwotę 6 mln zł co już wygląda ładnie. Trochę zastanawiające jest to, że to są rozliczenia międzyokresowe długookresowe, które, jak również wyczytałem, zostaną zaksięgowane w przychodach w okresie po 12 msc od dnia bilansowego... czyli na zyski firmy jeszcze poczekamy. To taka moja analiza raportu, nie wiem czy do końca poprawną. Trochę w tym raporcie brakuje mi jakichkolwiek informacji o wynikach gry Hard West 2, rozumiem że sprzedaż nie idzie najlepiej ale jednak jakoś idzie... Po drugie w ostatnim raporcie wskazywali że jest planowane wydanie tej gry na konsolach. W tym raporcie nic już o tej grze nie ma, a mnie ciekawi jak wygląda ta sprzedaż ile jeszcze kopii musi zostać sprzedane żeby wreszcie coś ICG zaczęło na tym zarabiać i czy ktoś z firmy w ogóle to monitoruje jak ta sprzedaż idzie, czy wydawca informuje ich o tym kwartalnie, miesięcznie?