~Otco

Chyba coś Ci się pomyliło -- Ja kupowałem rok temu SCP tuż po ogłoszeniu Dealu --- od tego czasu nie sprzedałem akcji a troszkę dokupiłem. Piszę to dlatego że to NIE JA mam wpływ na zachowanie kursu. WPLYW MAJA CI CO W CIAGU ROKU WYSYPALI 840 K AKCJI + wpływ na kurs ma dodatkowo wysypanie przez Dużych akcjonariuszy 175 k Akcji -- po 155 PLN -- Wiec moje chciejstwo nie ma znaczenia Dla "RYNKU"(czyli uczestników jego w TYM DUŻYCH AKCJONARIUSZY) P.S Co do CIG --- jestem pod coraz większym wrażeniem LotF tego Jak Wyglada--- CiG ma w końcu SWOJE M9CE PRODUKCUJNE -- które potrafią robić Spektakularne Duże Gry --- dlatego CIGa nie traktuje spekulacyjnie ( a trochę tak było)---- To Raczej bedzie kolejna moja pozycja portfelowa na Longa -- czekam jeszcze na materiału Survive (kolejnej Gry) jak one będą imponujące ( pierwsze zajawki miały być w tym roku )-- to zostawiam CiG na dłużej. A kasa na ewentualne dokupowanie SCP ? Cóż jak wspomniałem wielu zapomina o tym Że AKCJE TO TEŻ AKTYWA JAK NP NIERUCHOMOSCI -- to nie tylko zabawa w Trejdowanie. Dzięki Akcjom można Uruchamiać kredyty Żeby je np. Reinwestować --- NA TYM POLEGA CALY BIZNES ANGLOSASKI -- Systemów jaką jest pożyczana REINWESTOWANA A ZYSKI TRAFIAJA DO PRYQATEJ KIESZENI. DŁUGI SA USPOŁECZNIANE -- ZYSKI PRYWATYZOWANE.-- tak działa świat finansów Stworzony przez Amerykanów szczególnie po BRENTONWOODS. Tak zamierzam dokupować SCP ale nie poluje na żaden dołek --- dla mnie SCP po 150 pln ( z wyceną 450 mln pln ) jest tak samo atrakcyjny jak SCP po 300 pln ( niecałe 900 mln kapitalizacji) --- bo uważam że ta spółka już powinna mieć wycenę ok 2-3 mld pln a to tylko dlatego że nie wiadomo kiedy pójdzie Deal z BacterOmic bo jeśli pójdzie na gruby szmal np 1.6 Mld PLN + to wycena scp powinna wynosić ok 10 mld pln . Wiec czy 150 czy 300 to jest pryszcz przy np 1000 pln a co dopiero mówić przy np 3500 pln za akcje. PS . Ci co nie wierzą w takue kapitalizacje niech sobie zobaczą CCC jego wyceny i Wyniki w poszczególnych Latach.---

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.