~kk

witaj Arc,
W wakacje nie udzielam się tak jak w trakcie roku to fakt. Okres wakacyjny rządzi się swoimi prawami :) Życie ma się jedno. Trzeba korzystać. Niemniej czasem w przelocie zaglądam i chociażby patrzę na artykuły, które są tutaj udostępniane czy też ustawię jakieś zlecenia KUPNA.

Piszesz, że nie korzysta się z okazji. A właśnie, że ja wykorzystuję super okazję do zakupów i nie tylko ja, do czego się też w innym dziś wątku odniosłem:
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=13596557&strona=1
Trudno nie skorzystać z takich nadarzającej się okazji.

I obecne przejścio
we spadki na kursie (słowo klucz) ani parzą, ani ziębią, tylko cieszą bo mogę jeszcze więcej kupić akcji. Naprawdę daleko mi do podnieca.nia się, że kurs w kilka tygodni rośnie o 100% czy w kolejne kilka tygodni spada o 50%. Jak kiedyś pisałem i to parę razy - inwestuję, a nie bawię się w łapanki jakieś i zabawę w lokalne górki dołki. Swój pakiet powiększany będę sprzedawał zupełnie na innych wyższych poziomach. Kierunek dla OZE - fotowoltaiki, pomp ciepła, kolektorów itd. został już jakiś czas temu wyznaczony na kolejne lata i wiem, ze kupuję prężnie działającą, doświadczoną, inwestującą z zamysłem, renomowaną w branży spółkę, na mega rynku na kolejne lata, działająca w kilku krajach (stabilność). Na wyjścia z inwestycji przyjdzie czas. Teraz czas na kupowanie i dokupowanie.

Kojarzę Cię od dłuższego czasu. Jestem tutaj i będę jeszcze długo. Przyszłość dla SUNEX jest nasza! I tego zdania nie zmieniłem i nie zamierzam. Nic się nie zmieniło, spółka nadal inwestuje i powiększa swoje możliwości, przychody skonsolidowane rosną, plany dalszego rozwoju i dalszego powiększania są postawione, prace w nowych dla spółki odnogach też trwają itd. Spółka jest kompletna. Takich mało wśród publicznych. Jak ktoś sądzi, że spółki rosną nieprzerwanie latami pionowo do góry to znaczy, że dopiero wyszedł z pieluch i wziął się za inwestycje. Mają rokrocznie rosnąć przychody na przestrzeni lat i nie przestawać powiększać się zdolności wytwórcze, ma być fundament.

Do tego co już jakiś czas temu zostało systemowo wyznaczone (te wszystkie 5mln pomp rocznie itp.) doszły ostatnio dodatki wspierające -- dyrektywy unijne podpisane pod koniec lipca
https://polskiobserwator.de/aktualnosci/unia-europejska-przyjela-dyrektywe-o-efektywnosci-energetycznej-25-lipca-2023/

W Polsce też jak czytam legislacje przeszły przez sejm i senat i będzie można w Polsce robić 3-krotnie większe instalacje kolektorów, pomp ciepła, fotowoltaiki bez pozwolenia. Tego to przyznam się nawet nie spodziewałem :) Mega.
itd itp.

https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/20151922/sejm-za-zwolnieniem-fotowoltaiki-do-150-kw-z-pozwolenia-na-budowe
https://www.gramwzielone.pl/trendy/20154509/senat-przyjal-nowelizacje-ustawy-o-oze-z-poprawka-dot-cable-poolingu

Jak ktoś uważa, że SUNEX nie ma rewelacyjnych fundamentów i rewelacyjnych kolejnych lat przed sobą to niech nie kupuje i sobie znajdzie spółkę co to ma :) Najbardziej mnie śmieszą ludki co to się gimnastykują na forum setkami wpisów jaka to tragedia, armagedon itd. Może liczą, że jeszcze coś im skapnie i coś urwą, zabawią się w jakieś kółeczko. Zamiast tego lepiej skupić się na inwestowaniu w genialny walor i korzystaniu z życia. Być może część z tych pisaczy to specjalnie poustawiane pionki żeby od post-pieluchowych powyciskać akcje. Bez znaczenia. Wówczas z ich roboty inni tez mogą przy okazji korzystać :)

Bo w sumie jak spółka to taki armageddon, że gniot, że ich aż obrzydzenie bierze to po co tu tkwią i smarują takie ilości, że ciężko czasem wyłapać jakieś artykuły czy pożyteczne kwestie, o których nieliczni piszą. Dla sportu? Z dobrej duszy? ;)

Każdy niech robi jak uważa. Ja jestem spokojny. Na kolejne lata zmieniło się tutaj tylko na lepsze.

Dnia 2023-08-08 o godz. 17:12 ~Arc napisał(a):
> Dnia 2023-08-08 o godz. 17:03 ~Rev napisał(a):
> > Lepiej napisz co się dzieje z ta fantastyczna i wspaniała spółka i jej kursem :))
>
> Teraz posiadacze rżną głupa, i wolę przemilczeć spadki.
> Nawet jeden się nie wychyli, żeby napisać jaka wspaniała przyszlość, i wzrosty czekają, jaka wielka okazja do zakupów : )
> Im bardziej spada, tym więcej się wykrusza niż kupuje... Nie ma twardziela, który by wykorzystał okazję do zakupów i spróbował coś odwracać w gorę.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.