~Free

Dobra zakończę tę dyskusję jednym prostym pytaniem - robisz kółka czy nie?

Jeżeli tak, to na pewno wiesz jak to wygląda ze sprzedażą i odkupieniem. Czasami kurs jest wyżej niż sprzedałeś ale wraz z upływem czasu odpowiednio się koryguje i możesz je odebrać niżej. Na ostatniej podbitce sprzedawałem akcje w granicach 16-18 zł i odkupiłem je potem w okolicach 11-13 zł. Zgodnie z Twoimi poglądami pewnie zrobiłem błąd, bo mogłem sprzedać na lokalnym peaku w okolicach 19 zł i odkupić nawet poniżej 11 zł. Zapewne była taka szansa, ale nie jestem Hanusenem:)

Miałem tez pakiety wyżej, ale nie dojechali do nich. W ostatnich dniach (choćby dzisiaj) zrealizowała mi się cześć pakietów, ale nie wszystkie. Może znowu będzie cofniecie na niższe poziomy i uda się odkupić. Tego człowiek nigdy nie wie. Tak na marginesie to nie wiem skąd wziąłeś to, ze sprzedałem 50% posiadanych akcji skoro pisałem już kilka razy wyraźnie, ze akcje pod sprzedaż na kółka mam ustawione do 40 zł w mniejszych pakietach:)

Jeżeli jednak nie robisz kółek, no to wybacz, ale nie za bardzo masz autorytet żeby pouczać mnie o robieniu błędów, bo na bazie transakcji z ostatniego pół roku zwiększyłem swój pakiet posiadania o jakieś 80%. Jakbym siedział i nic nie robił to miałbym mniej niż mam obecnie po sprzedaży. Czyli wynika z tego, że nierobienie kółek było olbrzymim błędem w odpowiedniej perspektywie czasu:)

Na koniec dodam jeszcze, że wydajesz jednoznaczne oceny ruchów z ostatnich dni, ale żeby je prawidłowo ocenić, trzeba mieć odpowiednią perspektywę czasu. Za kilka tygodni okaże się czy robienie kółek było złym pomysłem, bo dopiero wtedy zobaczymy czy udało mi się odkupić akcje czy nie. Jeżeli nie będzie żadnej korekty to nie będę miał problemów z przyznaniem się do złej oceny potencjalnych ruchów na kursie:)

P.S.
Co do "obrażalskości" to radzę ci żebyś przeczytał swojego poprzedniego postu. Zwykłe "nie udawaj mędrca" doprowadziło do naprawdę sporego spadku kultury wypowiedzi.

Zauważyłem, ze po moich przeprosinach poziom znowu się podniósł i obyło się bez wulgaryzmów z Twojej strony, chociaż osobiste wycieczki jeszcze zostały, ale to nic ja wbrew twoim sugestiom nie jestem obrażalski, dlatego pomijam takie zaczepki ad personam w dyskusji:)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.