Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dawno mnie tu nie było ale widze ze moje przewidywania dotyczace spolki sie realizuja. Osobiscie uwazalem ze zejscie ponizej 1zl i dalej do poziomow 0.80 - 0.70 nastapi szybciej ale widac ze przeciagaja to w czasie. Nie za bardzo jest o czym pisac bo zgodnie z moimi przewidywaniami na samej społce nie dzieje sie nic ciekawego. Scenariusz na najblizsze miesiace: 1. co miesieczne raporty sprzedazy gastronomicznej beda ponizej oczekiwan inwestorow takze one juz nie beda powodem do chwilowych podbic i wrecz przecienie beda tworzyly presje sprzedazowa 2. zapowiedzi spolki dotyczace 10 nowych restauracji nie zostana spelnione co bedzie kolejnym rozczarowaniem i bedzie zmienialo sentyment inwestorow na negatywny 3. zapowiedzi dotyczace akwizycji poza granicami naszego kraju okaza sie nie do zrealizowania a to jak mozecie sie spodziewac nie bedzie dobrym sygnalem dla inwestorow. 4. wreszcie raporty finansowe za kolejne okresy beda jak zawsze przynosily straty a to jak zapewne rozumiecie nie jest dobra informacja dla inwestorow Konsekwenja powyzszego beda dalsze spadki kursu akcji. Pod koniec roku kurs nie bedzie wyzej niz 80gr. Oczywiscie moge sie mylic i zaraz rzuca sie na mnie ci ktorzy atakowali mnie pare miesiecy temu kiedy mowilem o spadkach Podsumowujac. Wszystko co dobre na tej spolce juz bylo, minelo z pierwszymi misiacami roku co tez odzwierciedlił ruch w góre tyle ze to juz było a ja osobiscie nie widze zadnych sygnalow ktore moglyby byc powodem do dalszych wzrostow. Pozdrawiam wszystkich inwestorow Sfinks i rzycze Wam cierpliwosvi bo bedzie ona Wam potrzebna. Nie jest to porada inwestycyjna a jedynie moje spojrzenie na ta spolke