Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2023-07-05 o godz. 12:33 ~Tomek napisał(a):
> kto wywala te akcje i w jakim celu?
Trudno mówić o wywalaniu akcji. Od dłuższego czasu jest oczekiwanie na informacje (pozytywne) ze strony Spółki w formie ESPI.
Te marne obroty, jak się domyślam, w dużej mierze robią Ci, którzy zawiadują kursem oraz Ci, którzy chcą na szybko zarobić kilka, kilkanaście procent. Tylko, że raczej niewielu uda się zarobić w ten sposób a większość tak traci.
Ja wiem, że jeden przypadek nie oznacza reguły, ale mam kolegę, który właśnie "co chwilę" kupował i sprzedawał mimo, że mówiłem mu, żeby się tego wystrzegał. No i niestety mocno zepsuł sobie życie.
Ja wolę zainwestować w kilka spółek. W każdą na czas od kilku miesięcy do kilku lat i nie musieć co chwila śledzić informacji ze świata a tym bardziej z tego forum :-)
Nie jestem zbyt długo jeszcze nie giełdzie, ale to mi się już zaczyna sprawdzać (że to właściwy dla mnie sposób). Tu też się prawdopodobnie zarobi, ale jeszcze nie dziś :-) Po prostu tutaj potrzeba dłużej niż kilka czy kilkanaście miesięcy. Ot i wszystko.
A jak będzie ssanie akcji albo ich wywalanie, to będą obroty nawet kilkanaście milionów dziennie.
A zatem jak na razie, można powiedzieć, mało co się dzieje. To takie moje luźne wnioski.