Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Akurat w punkcie 11 nie widzę ani słowa co dodawali a czego nie dodawali w szacunkach przychodów i w przychodach skonsolidowanych. Nie o tym była mowa.
Natchniony spojrzałem jeszcze raz do pliku z raportem i w punkcie 3 segment Lab Systems nie zawiera już tych 2 podmiotów a zawiera jedynie:
"W ramach tego segmentu działają następujące spółki Grupy: Solution4Labs sp. z o.o. oraz SolutionForLabs Guangzhou Limited (wdrożenia LIMS)."
Więc Twoje porównania na cyferkach mają uzasadnienie w tym punkcie.
Dalej nie jest to jasne dlaczego mogli pokazywać przychody tych 3 podmiotów w szacunkowych przychodach styczeń - marzec 2023 a dopiero informacja o szacunkach za kwiecień zawiera memo, że przychody te są pominięte.
Może masz na to odpowiedź dlaczego szacunki są inne niż zaraportowane przychody za ten sam okres a powinny korespondować? Oczywiście to nie apteka i szacunek na tych samych podmiotach może być różny niż actual ale nie o bańkę.
Jeśli H4M nie ma nic wspólnego z wirtualnymi szpitalami to ja nie wiem z czym ma, może ze żłobkami? Jeśli rozwiązania mixed reality , w tym gogle, czy wspomniana telemedycyna nie przemawia za użytym przeze mnie "wirtualnym szpitalem" to pewnie bardziej jest wirtualnym żłobkiem. Laboratorium i tak jest bliżej szpitalowi niż żłobkowi.