Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kolega Vit ładnie podsumował Pana Tome. A moce przerobowe oceniam na podstawie raportów finansowych bo innych podstaw nie mam i tam widzę wyraźnie straty zamiast zysku (niestety) a w ostatnim kwartale redukcje zarówno przychodów jak i strat, czyli ograniczenie działalności.
Niestety Prezes dotychczas nie dał infa które pozwoliłoby określić wartość poszczególnych projektów. Generalnie pamiętam co mówił w 2021 roku i trudno nie mieć do niego pretensji o pisanie bajek palcem na wodzie, bo sugerował że magazyny to będzie gamechanger. A jak widać po raportach zdecydowanie nie jest.
No chyba że jest jakaś inna interpretacja tych cyferek to z miła chęcią posłucham.
Pomijam już to, że jakby naprawdę mnie bolało że tutaj wiszę, to bym nie pisał negatywnie o spółce tylko siedział cicho jak trusia żeby czekać na jakieś wybicie i uciec w podskokach. Tak się zachowuje normalny człowiek wiszący na haku i chcący z niego zejść.
Ja tutaj nie siedzę kilku miesięcy Panie Tome, tylko 3-4 lata jak to jeszcze nazywało się CWK i miało wchodzić na rynek z e-mszą. Tak więc co do stażu na spółce to trochę pokory, bo naprawdę można być weteranem i mieć negatywna opinie na temat działań. Z obecnie piszących z tego okresu pamiętam tylko bubuzubu i racjonalistę, nawet słynny tutaj Opinia to tak naprawdę świeżynka z rocznym stażem:)
Powiem że gdyby nie to, że przeżyłem tutaj piękny wzrost z 40 groszy na 1,6-1,7 i spółka dała pięknie zarobić jak kompletnie nic nie robiła, to może i bym się poddał, ale ona jednak daje profity, o ile ktoś nie trzyma akcji kurczowo jak koła ratunkowego.