~Free

Jak już masz straty na poziomie 70%-80% to masz w zasadzie trzy logiczne wyjścia:

- zostawić o ile nie ma widma bankructwa za rogiem, a nuż urośnie pod coś;
- uśrednić, jeżeli myślisz, ze to przejściowe problemy i sytuacja się poprawi;
-dokupić pod kółka - zawsze może pójść info które podniesie kurs o 20-30% i sobie odrobisz chociaż część strat

Sprzedawanie z taka strata, żeby jeszcze nie daj pójść na spółkę po wzrostach to dopiero ciekawa strategia.

Ja już na tej spółce nie takie zwroty akcji widziałem, więc akcji nie sprzedam. Ale jak dla mnie to obecnie spółka skrajnie wysokiego ryzyka i tylko na chwile obecna po kółka się nadaje i to jak kurs będzie na odpowiednio niskim poziomie, bo prezes jednak trochę w kulki sobie leci z tymi biurokratycznymi problemami. Na pewno nie budzi to zaufania co do jego kompetencji zarzadzania.

Myślę, że prezes musi siąść i porządnie przemyśleć swój biznes plan. Niestety na chwilę obecną mam wrażenie, ze firma się kurczy zamiast rozwijać, tylko nie wiem czy to zasługa nowego mniej kapitałożernego biznesplanu, czy po prostu tak jest kiepsko że trzeba ograniczać wszelkie koszty.

Osobiście wołałbym żeby sprzedali patent na swoje magazyny za jednorazową wypłatę i procentowy udział w zyskach jakiemuś tuzowi w branży, bo wtedy przynajmniej firma miałaby stałe przychody, no i oczywiście dalej dłubaliby w farmach, okablowaniu itd. żeby zwiększać sukcesywnie zyski. Wtedy można by komfortowa trzymać te akcje bez widma bankructwa, a jakby przyszedł w końcu czas hossy na magazyny to pieniądze leciałaby szeroką strugą z tego procentowego udziału.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.