Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Drodzy koledzy, że sobie pozwolę tak zażartować,
chyba Wam się bardzo nudzi, skoro tak usilnie wdajecie się w dyskusję z niejakim "silverem". Czy Wy naprawdę wierzycie w to, iż gość może odwołać Zarząd spółki akcyjnej, bo......, mu się On nie podoba??? I UWAGA!!! Pisze o tym na publicznym forum, które to całkiem możliwe czytają apisowcy. To tak, jakby wysłał mail lub list do Biłgoraja o następującej treści:
Drogi Panie Henryku,
jestem akcjonariuszem i nie podoba mi się w jaki sposób rządzi Pan swoją firmą. Nie obchodzi mnie, że to jest całe Pana życie, że budował Pan ją od podstaw, że poświęcił Pan swoje środki i wysiłek. Postanowiłem zabrać to Panu i przejąć firmę. Plan jest taki: zbieram innych akcjonariuszy, dokupuję trochę akcyjek na wolnym rynku i jedziemy na walne. Tam, mając większościowy pakiet, zmieniamy Zarząd, wstawiamy swoich ludzi i przejmujemy kierowanie tą firmą. Proszę się nie denerwować, bo to nic nie da. Proszę sobie usiąść spokojnie w fotelu i się przyglądać. Żadne ruchy wyprzedzające, żadne działania obronne nic nie dadzą. Spokojnie proszę wszystko obserwować. O postępach będę Pana informować na bieżąco na forum Bankiera.
Z uszanowaniem Wasz akcjonariusz,
SILVER Spółka z bardzo ograniczoną odpowiedzialnością
Osobiście nie znam, a nawet nie słyszałem o inwestorze, który chcąc naprawdę kupić większy pakiet akcji, chwali się tym na publicznym forum i pisze co, ile i za ile kupi. Daj sobie już spokój z tym Zarządem, bo słabo to rokuje na twoje zdrowie psychiczne.