Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ostatnimi dniami rynek spekuluje bo jest dużo opcji. Wydaje się że spekulował na wyższą cenę wezwania na start wezwania jako odpowiedź na ruch elemental. Nie wiem jak są sformułowane szczegółowo zapisy tej ich umowy . Czy udziały zarządu mają po cenie wezwania , czy mają po cenie 78.69 bo sama cena wezwania może się zmieniać i nie wiem czy zmiana oznacza także podniesienie dla właścicieli. Jeśli mają zapewnione 78.69 to taniej jest im iść wyżej. To wezwanie o którym pisałeś to prime car management najlepsze wezwanie jakie pamietam . Z 12 i to była już premia dolicytowli do 24 . Ja wyszedłem po 16 więcej takich błędów nie popełnię. Od tamtej pory nie było więcej niż 1 wzywający. No o racja że suma ryzyk i szans każe mieć te akcje teraz zwlasza w tej cenie. Jest jeszce pewne ryzyko które ja uważam za bardzo niskie ale jest. Czyli scenariusz kupna przez elemental pakietu 49 procent od funduszy i na tym zakończenie wszystkiego. Czyli wycofanie się hydro z wezwania i utrata kontroli przez obecnie kontrolujących.