~Hakowy

Spojrzałem na informację o akcjonariacie i moim zdaniem to są dwie następujące możliwości:
1) albo Faber sprzedał akcje Ejsmont ale jeszcze tego nie opublikował co oznacza, że informacja o ff poniżej 5% jest niezgodna z rzeczywistością
2) jeżeli Faber nie sprzedał to znaczy, że akcje z ff zostały wyzbierane przez słupy i od słupów odkupiła je Ejsmont.

IMHO to są trzy możliwości ale w tę ostatnią nie za bardzo wierzę bo ... banan to banan;
1) albo kupno przez Ejsmont to kolejna ściema, że niby coś się dzieje to może bambiki się nabiorą i będzie można sprzedać akcje po 3-4 złote, oczywiście tylko te akcje, które zostały zebrane z ff a nie te 996.000
2) albo ktoś może tu zrobić korbę bo akcje z ff są zebrane i bambiki nie muszą napędzić wzrostów ale trzeba będzie im te akcje wcisnąć więc jakiś bajer na bank będzie
3) odwrotne przejęcie i przejmującemu nie zależy teraz specjalnie na szybkim dopuszczeniu akcji do obrotu póki nie włoży do spółki realnego biznesu a nawet jest to na rękę, że te akcje nie są dopuszczone bo może taniej odkupić od kudziomaślankofaberków

Na interii widzę, że z prawej jest ledwie 11 k akcji czyli 0,7%. Jeżeli piszesz, że masz więcej akcji niż jest wystawionych i ja też mam więcej niż jest wystawionych to wskazuje na Faber jako sprzedającego.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.