Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Od 2019 roku to samo było na akcjach Unimot. Zero zainteresowania i obrotów, kilkuletni spodek na wzrost, Prezes kupujący akcje itd. I wreszcie pierwsza fala z 9zł na 30zł, wielka korekta w kształcie zygzaka pogłębiona krachem, druga fala wzrostowa z 20zł na 50zł, płaska korekta i teraz jestem na trzeciej fali przy 120zł. Do tego po drodze zawsze skromne dywidendy.
Identycznie mógłbym napisać o akcjach Sunex (bajeczne wzrosty), Mostostal Płock i wielu innych. Fascynuje mnie Bumech (spodek był 11-letni, korekta była w kształcie zygzaka).
Jednak zawsze hamowała mnie mała płynność i nigdy nie zainwestowałem w te spółki więcej niż 15% portfela. Swoje akcje NTT musiałem kupować na co najmniej dziesięciu sesjach, żeby nie podbijać kursu. Ponieważ wartość portfela od jesieni wzrosła mi znacznie, NTT stanowi teraz (po wzroście z 4,20zł) mniej niż 8%. Dlatego w razie spadków (np. jakieś słabsze wyniki czy coś) dokupię do 15%. Inwestuję długoterminowo :)