Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja wiem, że niektórym tutaj się wydaje, że giełda jest logiczna i wszystko co związane z nią też, ale tak nie jest, bo każda spółka rządzi się swoimi prawami. Spory minus był dzisiaj kwestią oczywistą, wystarczyło pośledzić poprzednie raporty, które nawet jak były rekordowe to i tak kończyły sesję na minusie. Co do wszystkich mówiących, gdzie są te zakupy za dywidendę - jestem w pełni przekonany, że spora część osób tego dokonała, bo kurs w pewnym momencie poszybował z -9% na -3%. Wzrosty to kwestia czasu, myślę, że nawet jutro zobaczymy sporego plusa, a 10zl to kwestia kilku tygodni. A co do Przemka, nie wiem ile posiada pieniędzy w gotówce, ale jestem przekonany, że te ponad 100mln zł dywidendy znacząco go wzbogaciły. Na koniec dodam tylko jedno - kupował po 11zł to prędzej czy później kurs tyle wyniesie. I zanim mi ktoś wyskoczy, że to nic nie znaczy to powiem tyle - takie same opinie widziałem rok jak i dwa lata temu, gdy kupował po 3 i wyżej:) Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru