Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cytat z Newslettera:
"W pierwszym kwartale bieżącego roku kontynuowaliśmy naszą misję. Zgodnie z harmonogramem kontraktów, realizowaliśmy kolejne etapy projektów - jednocześnie ponosząc koszty początkowych faz realizacji. Patrząc na portfel zamówień przewidujemy, że z każdym następnym kwartałem będziemy odnotowywać coraz lepsze wyniki operacyjne i finansowe. Szczegółowe wyniki pierwszego kwartału br. zostaną przedstawione i omówione już 11 maja br."
Po tekście "... jednocześnie ponosząc koszty początkowych faz realizacji." już wiedziałem, że raport za Q1 będzie słaby. Szczerze to spodziewałem się nawet większej straty, a tu wyszło około zera. Dobrą stroną jest to, że dalsza część cytatu mówi, że kolejne raporty będą tylko lepsze.
Tak na szybkiego jak podliczyłem koszty operacyjne od momentu pozyskania tego największego zlecenia to wyszło mi około 15mln. Oczywiście są to koszty ich wszystkich działalności, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o to ich największe zlecenie to największe koszty mamy już za sobą. Budynek stoi, a to chyba największy koszt, teraz grzebią coś w środku. Myślę, że jak przeczekałem jeden rok to i poczekam kolejny. Przecież nie robią tego za darmo, w końcu wykażą zysk.