Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Miałem akcje po 10, wezmę dywidendę i mam akcje po bodajże 8,5 - już się zielenią. Miałem około 100k zysku - około 19 podatku, teraz na koniec roku będę miał mniejszy zysk i mniejszy podatek. Zysk jest ciągle reinwestowany w spółki dywidendowe. Kolejny rok tak robię i sobie chwalę. Akcje mam zwykle kupione w pobliżu dołka z aktualnego roku (po odcięciu dywi) - duży komfort oglądania zielonej pozycji. Tylko najpierw trzeba zarobić żeby było z czego chlastać. Zastanówcie się skąd biorą się duże obroty po odcięciu dywi - te same maszyny sprzedają i odkupują. Będzie kolejny dołek - żaden problem - zrobię to samo - niestety zapłacę prowizję w xtb bo limit 50k euro mam w tym miesiącu prawie wykorzystany. Róbmy swoje. EOT.