Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
ja nie mam nic przeciwko brakowi dywidendy o ile to jest ujęte w polityce. niektóre spółki podają, że o możliwości wypłaty dywidendy decyduje np. zadłużenie w stosunku do EBITDA, gdzieś wyczytałem siła giełdy w USA jest to że tam inwestuje i sprzątaczka i hydraulik ( u nas zaraz ktoś napisze ulica), tylko tam nikt nikogo nie dyma- Buffet raczej nie kręci kółek tylko trzepie dywidendę z Coca Coli - dla niego nie liczy się chwilowa wartość portfela a to ile się z tego ma - dla mnie też. Pamiętacie taką starą piosenkę Kazika - "Wałęsa, dawaj moje 100 milionów" ... " Panie Juroszek dawaj Pan moje 6,66 " krzyczy drobniak na forum bankiera :)