~Nowik

Prezes mówił po wtopie z pieskiem, że on tego tak nie zostawi, nie odpuści tematu i będzie pracował żeby było lepiej. Ja natomiast myślę, że prezes jest tylko graczem giełdowym. Potrzebował kasy, którą zdobył dzięki wejściu na giełdę i swojego szczęścia będzie szukał w obracaniu kasą, pozyskaną w ten sposób, a nie w rzetelnej i żmudnej pracy, zmierzającej do podźwignięcia spółki z upadku. Nie będzie długiego marszu i stopniowego rozwijania firmy, bo tu i teraz jest kasa z IPO na inwestowanie w akcję innych spółek z GPW, takich, które są dobrze zarządzane, dają nadzieję zarobku. Longterm Games moim zdaniem do takich spółek nigdy nie będzie należało. Sądzę, że - jak to ktoś już pisał na tym forum - po dalszych spadkach prezes przeznaczy część kasy na wykupienie akcji i ściągnie spółkę z giełdy kiedy kapitalizacja będzie szorowała po dnie. Wtedy usłyszymy coś w stylu: sorry, nie wyszło ale zachowałem się uczciwie wobec inwestorów, robiąc delisting spółki, która najwyraźniej nie spełniła waszych oczekiwań...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.