~Jam

Dnia 2023-02-26 o godz. 13:16 ~Jam napisał(a):
> Dnia 2023-02-26 o godz. 12:38 ~Trela napisał(a):
> > Najciekawsze jest to, że gdyby przyjąć zysk netto najgorszego kwartału 2022 (II kw. - 1,065 mln zł) i pomnożyć go przez 4, to otrzymamy 4,26 zł zysku na akcję. Przy obecnej cenie akcji 20,40 zł przynosi to wskaźnik ceny do zysku wynoszący 4,79. A więc nawet przy tak skrajnie pesymistycznym założeniu mielibyśmy jedną z 10 najtańszych spółek na New Connect ! Tańszą o ponad 80% od średniej na małym rynku (średni c/z 25,3). A gdzie potencjał, reinwestycja rekordowych zysków z III kw., gdzie wycena LuOn?
>
> Dokładnie tak jak piszesz. Dlatego ja osobiscie uwazam ze słupy które kupiły akcje od DMS wywaliły poniewaz wiedziały ze zysk zostanie skasowany (na usługi obce jak to było w zeszłym roku w jednym z kwartałów)
> W przeciwnum razie irracjonalnym pomysłem było by wrzucić w rynek 150k akcji i urzeczywostnić FF.
> Nie bedzie ani dużych zysków ani duzej dywidendy. Tak po mojemu.
> (Od 3 lat na spółce jestem)

Zastanawiające jest jakie maja dalsze plany. Czy uruchomią skup akcji? A jezeli tak to po to zeby opuścić giełdę? Skupili 200k dla kogo?
0 komunikacji.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.