Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
to ja dodam drugą wskazówkę, bo ona ma znaczenie:
3.03.2021 Spółka opublikowała wstępne dane za rok 2020 - strata netto 224mln!!! info wyszło przed 12-tą, w ciągu sesji.
dodam tylko ze opublikowała to przy kursie ponad 20 pln i kurs zjechał na dużym obrocie o 10% (dziwne że tylu było chętnych do odbioru). czyli rynek na ten dzień zamykając się po 18,5 wiedział juz o stracie - 224 mln PLN...
teraz mamy zysku 148mln.
ja wiem, że grając technicznie nie powinieneś patrzeć na fundamenty i informacje, bo sama technika wystarczy.... nie zgadzam się jednak z tą teorią, fundamenty i wyniki mają znaczenie.
jest takie mądre powiedzenie: najbardziej skuteczna analiza wsteczna; pewnie kiedyś znowu spółka rozczaruje wynikami i kurs tąpnie.... ale nie teraz i nie za kwartał, bo baza wyników z pierwszego półrocza 2022 jest niska....
zatem konia z rzędem temu kto teraz powie przy jakim poziomie cenowym przyjdzie wywałka jak ta z 3.03.2021...