Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nawet nie znam tej spółki o której piszesz prawdę mówiąc. Ja być może naiwnie kieruję się wiara w zespół który stworzył Polynertec. Przecież nie chodzi o LP pni sobie radzą ale ogromnego wzrostu raczej na samej części szkoleniowej trudno się spodziewać. Nota bene dobrze im idzie i trzynam kciuki. Mnie widzisz i tryguje kwestia Polimerów i podstawowej sprawy czyli granulatu o specjalnych właściwościach. Chociaż te właściwości d.. Nie ukrywają ale są. Mnie poza tym interesuje ta spółka że względu na potencjał na to że ich stać na odkrycia osiągnięcia być może dużo bardziej istotne niż ten granulat bakteriostatyczny. Tak podchodzac na logikę to jest kilka opcji. 1. Ze nic kompletnie nie wyszło klapa ze wszystkim fantomy się nie sprzedają granulat zero zaintetesowania. Jedna wielka klapa. Zły scenariusz ale nawet wtedy zespół ma swoją wartości doświadczenie nie twraz to za rok dwa trzy im coś wyjdzie może. 2. Trwają jakieś rozmowy nie wiadomo co z tego będzie. Fantomy się jakoś sprzedają lekki plus. Nadzieja. Możliwe wzrosty 3. Trochę spiskową teoria. Rozmowy są zaawansowane. Wyników nie podają bo są bardzo dobre a oni nie muszą podawać. Trwa skup strząsanie słabych. Zresztą trudno się dziwić kto tyle wytryna nawet starzy bywalcy zaczynają sprzedawać na wzrostach. Przyjdzie dzień będą wzrosty podbitki ale bez zjazdu i gwałtowny wzrost kursy w okolice 20 groszy po czym się okaże że free float jest nieco mniejszy. Niestety nie wiemy który scenariusz jest prawdziwy a może jest jakiś inny. Ja wychodzę z założenia że przy wycenie 12 do 14 mln ryzyko nie jest za duże. Przy takich dość dobrych wynikach części szkoleniowej można nawet uznać przy pewnej dozie optymizmu że to by była moze trochę na wyrost a może nie wycena samej części szkoleniowej. Czyli zakładam że teraz cześć naukowa wyceniona jest na zero. Idąc dalej tym rozumowaniem kupowałem po 5 6 7 groszy zakładając że w najgorszym scenariuszu spadnie do 4 5 groszy. Nie czarujmy się że spadnie do 3 groszy musiałaby byc totalna katastrofa na gieldzie. Krótko mówiąc uważam że jeszcze do niedawna rynek wyceniał cześć naukowa na zero. Dosłownie. Stąd oceniłem sytuację że warto wejść. Może jestem. Naiwny bo szedłem bardzo mocno i na dłużej po prostu chce być częścią tego projektu mając tych kilka procent akcji... Mogą sobie kręcić kursem przeżyje to chociaż przykro że nie sprzedawałem no ale cóż takie ryzyko. Któregoś dnia kolklwkcze zostaną bez akcji a ja akcje będę miał. Moe oni więcej summa summarum zarobia trudno powiedzieć pewnie nie mam racji. Ja jestem po prostu przekonany w projekt i nazwie P. Może się udać i co teraz wydaje się niemożliwe kurs może przebić 50 groszy dojść do złotówki to tylko kwestia tego czy prof z dr nas norawde zaskoczą. A dr dobrze z oczu patrzy to inteligenty facet i dobry naukowiec on m 3 mln akcji ja nawet więcej obaj w tym siedzimy z tym że ja mam. Łatwiejsze zadanie bo muszę tylko trzymać akcje i poczekać. A nasz prof to naprawdę facet z pomysłami kto jak nie oni.... Pomyślcie moe warto mieć taki sam pakiet póki jeszcze nas na to stać bo za jakiś czas ten pakiet to będzie foetuna a nie średniej klasy autko