Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja nie kupuję "słynnych" spółek z ceną z księżyca Szukam takiej z perspektywą, która ma szansę na ostre wybicie przy odrobinie szczęścia.Na przykład kupiłem w 2021 roku Artic Papier po 6 zł po artykule że w Stanach ostro poszło drewno do góry i go brakuje .Teraz cena Artic 30 zł. U mnie Saule już się zwróciła i wyjdę na małym plusie lub na dużej górce. Pieniądz lubi cierpliwość Warren Buffett pisał kiedyś, że potrafi czekać na odpowiednią cenę jakieś spółki nawet 10 lat i dopiero jak mu pasuje to ostro wychodzi....czyli nie kupuje na górce bo jest modna tylko wykorzystuje spadek kursu. Uważam,że na giełdzie trzeba mieć trochę szczęścia i trochę intuicji,jak na razie intuicja mnie zawiodła tylko raz gdy można było kupić Bitcoina po kilka dolarów a ja wyśmiałem narzeczonego córki,że zajmuje się bzdurami tj kopaniem pieniędzy