Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To ja troche z innnego sektora, rzuce:
Pyramid Games
Niezwykle wysokiej jakosci gra, Ocuppy Mars, debiutuje w EA juz za kilka tygodni,
wishlista 300k, prognostyki sprzedazy dla gier z takimi ocenami jak ma obecnie, czyli 85%,
to konwersja wishlisty x6 minimum na sprzedaz sztuk w ciagu roku. Cena gry, zakladamy, minimum 20 USD.
Skromnie liczac te 1 mln sztuk powinno sie sprzedac, daje nam to przychod ok. 90mln pln.
Obecna kapitalizacja - 50 mln. (a OM to tylko czesc tego na czym zarabiaja, i co nadchodzi).
Wedlug wszytkich moich obliczen, DCF itd - powinno byc 1000% zysku na akcji w rok, lekko, jesli rynki nie przeszkodza.
Ah, i zmian sektora ktorym sie interesujemy, czy na ktorym sie znamy, nie nalezy sie bac - ja np w grudniu 2019
postanowilem zakonczyc pewien etap w ktorym to gamdev byl dla mnie n1, sprzedalem cdr po 300 po przygodzie
trwajacej od 2010, by po raz pierwszy mocno zainwestowac w biotech ... czyli scope po 60.
no i nie zaluje ;)