steve2

Dnia 2023-01-28 o godz. 12:42 ~Endrjiu napisał(a):
> Jak na moje to widzę sporo żalu, nie sprzedałeś za 4.2 tylko znacznie wcześniej i stąd ta frustracja. Jakbyś znał spółkę to byś wiedział że tu zawsze tak wyglądały wzrosty. Mocne szarpnięcia w górę i powolny spadek do kolejnego szarpnięcia w górę. Miałem akcję od 2zł do 5zł. I odkupiłem za 2.6zł ponieważ widzę że teraz znowu zaczyna się to samo. Piszę to do tych co spółki nie znają i tak jak steve panikują. Tutaj nie ma typowej spekulacji, dobre info idzie spółka w górę, złe to w dół nie ma pompowania ani nic innego. Nie ma też potężnych grubasów, bo mając 20k akcji masz więcej akcji niż bywa obrotu zresztą wystarczy dodać ile akcji ma w sumie zarząd i rada nadzorcza to ci wyjdzie jak śmieszny jest tutaj free float. Ulica handluje z ulicą.

Chciałbym mieć Twój optymizm a jeszcze bardziej żeby był uzasadniony.On oczywiście jest,ale nie zupełnie...
Ja tu widzę grubego i na pewno Ci nie powiem który to.Znam Go z Bankiera i poznaliśmy się w atmosferze karczemnego konfliktu na JSW. Zagląda tu rzadko osobiście,raczej ma kogoś i to sporo zanim ruszyło z 0,5 - zbierali przecież 5 lat! Prześledź też dokładnie wypowiedzi przy 6.Co wydarzyło się później było zgodne z wypowiedzią acz zgodne też ze środowiskiem wtedy na rynku.Teraz?Nowa narracja/interpretacja może sie pojawić choć i bez niej dotknęli 3,15.Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?

Oddałem 4,2 i kupię po 2 całość,niżej już nie będę ryzykował.Gdyby jednak zeszło na 1 uśrednię likwidując dwie inwestycje które radzą sobie kiepsko już 6 lat więc to nie zbieranie.Nie mam tam prawie żadnej straty więc rozstanę się z nimi bez żalu.

Moja frustracja jest zerowa bo zarabiam - to raczej chłodna analiza/obserwacja.Od początku tego wątku i tej inwestycji piszę to samo : spółka ok i jest wciąż w początkowym stadium rozwoju,ale właśnie dlatego budzi zainteresowanie.Dlatego będzie tu jeszcze dużo robione żeby pozyskać ten papier.Trzeba być naiwnym żeby myśleć że będzie inaczej.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.