Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2023-01-28 o godz. 12:42 ~Endrjiu napisał(a):
> Jak na moje to widzę sporo żalu, nie sprzedałeś za 4.2 tylko znacznie wcześniej i stąd ta frustracja. Jakbyś znał spółkę to byś wiedział że tu zawsze tak wyglądały wzrosty. Mocne szarpnięcia w górę i powolny spadek do kolejnego szarpnięcia w górę. Miałem akcję od 2zł do 5zł. I odkupiłem za 2.6zł ponieważ widzę że teraz znowu zaczyna się to samo. Piszę to do tych co spółki nie znają i tak jak steve panikują. Tutaj nie ma typowej spekulacji, dobre info idzie spółka w górę, złe to w dół nie ma pompowania ani nic innego. Nie ma też potężnych grubasów, bo mając 20k akcji masz więcej akcji niż bywa obrotu zresztą wystarczy dodać ile akcji ma w sumie zarząd i rada nadzorcza to ci wyjdzie jak śmieszny jest tutaj free float. Ulica handluje z ulicą.
Chciałbym mieć Twój optymizm a jeszcze bardziej żeby był uzasadniony.On oczywiście jest,ale nie zupełnie...
Ja tu widzę grubego i na pewno Ci nie powiem który to.Znam Go z Bankiera i poznaliśmy się w atmosferze karczemnego konfliktu na JSW. Zagląda tu rzadko osobiście,raczej ma kogoś i to sporo zanim ruszyło z 0,5 - zbierali przecież 5 lat! Prześledź też dokładnie wypowiedzi przy 6.Co wydarzyło się później było zgodne z wypowiedzią acz zgodne też ze środowiskiem wtedy na rynku.Teraz?Nowa narracja/interpretacja może sie pojawić choć i bez niej dotknęli 3,15.Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?
Oddałem 4,2 i kupię po 2 całość,niżej już nie będę ryzykował.Gdyby jednak zeszło na 1 uśrednię likwidując dwie inwestycje które radzą sobie kiepsko już 6 lat więc to nie zbieranie.Nie mam tam prawie żadnej straty więc rozstanę się z nimi bez żalu.
Moja frustracja jest zerowa bo zarabiam - to raczej chłodna analiza/obserwacja.Od początku tego wątku i tej inwestycji piszę to samo : spółka ok i jest wciąż w początkowym stadium rozwoju,ale właśnie dlatego budzi zainteresowanie.Dlatego będzie tu jeszcze dużo robione żeby pozyskać ten papier.Trzeba być naiwnym żeby myśleć że będzie inaczej.