Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
śmieszna sytuacja:
1. Pieniędzy mam coraz mniej, ale akcji mi przybywa.
2. mechanizm jest taki: a) kupuje drogo akcje spółki, które sprzedaje jak ich cena spadnie,
b) następnie cena ponownie spada co powoduje u mnie jeszcze euforię zakupu akcji po mniejszej cenie,
c) schemat powtarza się w wyniku czego za każdym razem posiadam większą ilość akcji o mniejszej wartości.
3. Z uwagi na fakt, że akcje każdej spółki kiedyś zmieniają trend ze spadkowego na wzrostowy a obecna kapitalizacja spółki jest wyjątkowo niska to zdecydowałem się już nie sprzedawać akcji aż ich cena mocno nie wzrośnie.
Poczekamy zobaczymy !