benitor

Dnia 2023-01-08 o godz. 14:55 ravcio napisał(a):
....... Ale co w momencie gdy przyjdzie niestandarodyw rok. Gdy schematy przestaną być podobnie rozgrywane ? Kto szybciej to zauważy? Gracz grajacy w ciemno i posłusznie zgodnie z systemem automatycznym czy inni ? Nie wiem nie mam porównania. Choć wydaje mi się że znam odpowiedź.
> Myślę że klucz do sukcesu to jednak w dużej części głowa. Odpowiednia psychika, zasady, czucie rynku też wystrczą dla amatora by wygrywać na rynku może system automatyczny lepszy ale to dla zawodowców.

Tak, schematy się zmieniają (oj doświadczyłem). Trzeba zapewnić systemowi automatycznemu, możliwość dostosowywania się. Temu służy okresowa optymalizacja. Poza tym autor cały czas ma ambicję doskonalenia narzędzia.

Tak, klucz do sukcesu to w dużej części głowa. Wiele razy mówię o "psychologizacji" giełdy, więc nie jest zaskoczeniem, że się zgadzam. Jednak moja pisanina nie jest skierowana do geniusza giełdowego (bo ten mnie wyśmieje), a do "zwykłego" gracza. Więc w jego przypadku, zdanie się jedynie na "głowę" to duże ryzyko.
Poza tym, nawet jeżeli ktoś ma superczucierynku, to aby je wykorzystać, musi ślęczeć przed wykresem w czasie sesji, aby wyłowić odpowiedni moment. To ani zdrowe, ani praktyczne.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.