obserwator82

Edi , jaki procent przychodów w Grodnie jest z OZE ?
Przeczytałem komentarz Zarzadu do wyników i niestety nie jest to podane ....czy wiesz dlaczego ? Bo mnie sie wydaje , że niestety nie jest duży i dlatego pomimo ogromnego popytu na pompy Grodno niestety nie wykorzystało tego .

W komentarzu czytamy :
Analizując działalność Grupy, a także bardzo dynamicznie zmieniające się otoczenie, dostrzegamy skuteczność przyjętej strategii, co pomimo wielu wyzwań pozwala nam pozytywnie patrzeć w przyszłość. 

Czy strategia zakłada zmniejszenie zysku i z tego się cieszą ?

Problem jest w tym , że Grodno jest bardzo mocno związane z budowlanką , a niestety budowlanka przy takich stopach procentowych mocno siadła .

W komentarzu piszą :

Perspektyw dalszego rozwoju Grupy niezmiennie upatrujemy w aktywnym udziale w zachodzącej transformacji energetycznej. Stawiamy przed sobą ambitne cele, szczególnie jeśli chodzi o pompy ciepła, które w I półroczu 2022/23 były naszym najszybciej rosnącym obszarem sprzedażowym. Spodziewamy się także dalszego wysokiego zapotrzebowania na fotowoltaikę dla biznesu i inne rozwiązania wspierające energooszczędność budynków, cieszące się dużym zainteresowaniem w warunkach rosnących kosztów energii elektrycznej.

To teraz zastanów się czy nie lepiej przeanalizować spółki , które już pokazują ogromną dynamikę przychodów/zysków bo własnie one korzystaja na transpofrmacji energetycznej .

Spółki , które są własnie związane z OZE to m.in. Beein i Sunex .
Ja jestem w stanie zrozumiec , ze człowiek wierzy , ma nadzieję , przywiązał się do spółki , która niestety ma słabe perspektywy na najbliższe minimum pół roku ..... odwagi i pracy analitycznej

Ja Grodno obserwuje bo będzie to ciekawa inwestycja ale za pół roku ....tylko bardziej w okolicy 10 zł .....ostatni kwartał kalendarzowy będzie słabiutki dla Grodna - sprzedaż pomp ciepła ma swój szczyt w 3 kwartale więc w 4 już jest mniejszy popyt ...a budowlanka jest w czarnej d....

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.