Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
@wirmin
Masz trochę racji z tym że Netflix zrobił z Wiedzimna Herkules i Xeną wojowniczkę. Piszę to ja który ani nie grał w gry CDP, a nie nie czytał Sapkowskiego.
Z innej strony co PLI mogło zrobić i jaki mieć wpływ na ten serial? Żaden! Pan zamawia i pan płaci więc pan dostaje! Pamiętam jak Bagiński mówił do ilu drzwi pukali i nikt nie otwierał, aż w końcu własnie Netflix im otworzył. Raz, że jakąś kasę na tym zarabiają, dwa że nawiązali kontakty w branży, trzy że poznali kjak wygląd od środka robota przy takim serialu czyli krótko mówiąc- doświadczenie.
Skoro zamawiający chce by tak wyglądał ten serial ( to nie jest ekranizacja warto pamiętać choć chyba talibowie wiedzimińscy o tym nie pamiętają) i za to płaci to co miało zrobić PLI? Powiedzieć o nie tak to my nie robimy weźcie swój cash i wypad? Sapkowski też chwali to "arcydzieło" nie wiem czy za tak z dobrego serca czy za jakąś kasę, ale tak jest! No i najważniejsze ile osób podpisało sie pod petycją, ile osób narzeka na scenariusz i realizację, a ile osób to to oglądnęło? tą są jakieś promile w odniesieniu do liczby subskrybentów!!!
"Netflix o Wiedziminie : niewiele jest produkcji, które miały równie udaną premierę." I choć sezon 1 ma większa oglądalność niż drugi, to po części wynika to stąd: "Przed 2. sezonem "Wiedźmina" użytkownicy postanowili sobie przypomnieć wcześniejsze odcinki. Zgodnie z nową metryką narzuconą przez Netflikx-a oglądaliśmy je przez ponad 49 mln godzin. Niewiele wam to mówi, co? Nawet jeśli, to trzeba przyznać, że liczba ta robi wrażenie. Szczególnie, że mówimy o serialu sprzed dwóch lat. Nie umywa się jednak do wyników nowej odsłony produkcji sezonu 2. przez pierwsze 28 dni wyglądało to tak: https://naforum.zapodaj.net/446fab891089.jpg.html i sam uważałem że po tragedii pierwszego sezonu po drugi sięgnie może co któraś osoba, a jednak myliłem się...
Co do przykładu Gwiezdnych Wojen to przestałem to oglądać odkąd obejrzałem "Łotr 1".to chyba 2016 albo 2017r. Nawet nie wiem co oni tam jeszcze nakręcili :) Kręca coś dalej??? Chyba nie bo taki miłośnik jak ja przestał to badziewie oglądać haha